2008-04-21

Honlap

Sokan nehezen fogadják el az internet nyújtotta lehetőségeket. Mások visszaélnek vele.
De tagadhatatlanul a 21. század egyik fő kommunikációs eszközévé vált, melyet hiba lenne semmibe venni.

A Nagyoriens weblapja (www.nagyoriens.hu) hosszú időn keresztül nem mutatott változást. A program a maga, hajdan szerkesztett automatikájával becsülettel működött, csak az email címről pattantak vissza az üzenetek, mint labda a falról és időbe telt, míg odáig jutottunk, hogy frissíthessük, megújítsuk.

Most végre ismét életre kel, dolgozunk rajta.

Türelmet kérünk az olvasótól,
apránként rakjuk össze, változtatjuk az elöregedett oldalakat, először a tartalmat, majd a megjelenés formáját dolgozzuk ki és remélhetőleg hasznos információkkal, élvezetes hírekkel szolgálhatunk. Hamarosan.

cime: nagyoriens.hu vagy www. nagyoriens.hu

2008-04-10

Új jelentkezők meghallgatása

Jászi Oszkár és Leonardo páholy közös munkája

Hagyomány, ha valaki belépését kéri a szabadkőművesség kötelékébe, a befogadást egy - nevezzük így -, ismerkedés előzi meg, melyet a páholy előtti meghallgatás követ.

Ezúttal három jelentkezővel ismerkedtünk meg, három élettel, három sorssal, mind más, mégis mindegyik egyformán értékes.

Az ismerkedés oly sokáig tartott, és olyannyira izgalmas volt, hogy a program szerinti másik munkát kénytelenek voltunk egy későbbi alkalomra halasztani.

Az est érdekessége még, hogy egyre gyakrabban látogatják összejöveteleinket külföldről érkező vendégek is.


2008-04-06

Nyílt szabadkőműves előadások Európában - Budapest, 2008.04.05.

Ezen a szombati délutánon a Droit Humain budapesti páholya tartott nagysikerű előadást (fehér munkát) a matematika és zene kapcsolatáról.

A konferencián mintegy hatvan érdeklődő vett részt.